Uitstellen zorgt voor een psychisch effect.

O.a. chaos, stress en moeilijkheden in het hoofd. Het hoofd is zo slim dat hij allerlei uitwegen vindt om niet aan het opruimen van die zolder hoef te starten. Of die overvolle opbergkast. Of het huis op orde te brengen.

Argumenten kunnen zijn:

– Dat komt later wel een keer
– Nu is het het moment er niet voor
– Ik durf niet te starten v.w. de hoeveelheid, ik voel een knauw in me maag als ik er al aan denk.
– Ik weet niet hoe ik moet opruimen
– Twijfels of het een goed resultaat zal opleveren ect.

Uitstel gedrag gaat vaak dieper in jezelf zitten dan je denkt.

Kom je er niet uit? Hik je al weken, maanden of jaren tegen het opruimen aan?
Dan kan ik je helpen om een concreet stappenplan te maken en die delen in je huis aan te pakken.
Je kunt je altijd een bericht sturen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Neem contact op via email: info@rosabakker.com

Misschien tot ziens! 🙂

Is jouw huis te klein voor je spullen? En zie je door de bomen het bos niet meer?

De meeste mensen zijn gewend om spullen te blijven aanschaffen. Regelmatig kom ik tegen dat mijn klanten spullen aanschaffen die ze eigenlijk nog in huis hebben. Doordat het huis overvol staat met spullen is het overzicht zoek. En weet je op een gegeven moment niet meer wat je wel en niet hebt.

Dit kan best wat stress met zich meebrengen. Hierdoor kun je door de bomen het bos niet meer zien. Je hoofd raakt vol, er is geen structuur meer in het huis. De orde is zoek. Je voelt je al gestrest bij de gedachte dat je eigenlijk zou moeten beginnen met opruimen. Maar dit lukt niet meer.En dan denk je misschien ‘ ik begin na de winter wel’. Wat vervolgens niet gebeurt. Een jaar of 2 later zit je nog steeds met een overvol huis.

Dit is geen ongewone situatie. Dit kom ik regelmatig tegen bij mijn klanten. En stel ze daarom ook gerust dat het mogelijk is om te leren alles in huis georganiseerd te houden. Door een traject van opruimen aan te gaan worden er delen van de hersenen gebruikt die je waarschijnlijk niet eerder heb gebruikt. Hierdoor is het dus mogelijk om nieuwe banen in de hersenen aan te leggen. Het komt daarom ook vaak voor dat mensen na een opruim traject mij niet meer nodig hebben. Want ze hebben de kneepjes in eigen handen!! 

Heb je vragen? Of wil je weten of ik je bij jouw probleem kan ondersteunen?

Stuur me dan gerust een mailtje dan hebben we het er over!
Je kunt ook even mijn website bekijken.

Over het algemeen wordt over de dood niet makkelijk gepraat.

Toch kan hiermee bezig zijn van ontzettend veel waarde zijn. Een opruimtraject aangaan is voor velen ouderen een waardevol geschenk om nog eens stil te staan bij alles wat ze hebben meegemaakt in het leven. Er worden emoties aangeraakt en bij stilgestaan. Er wordt gelachen, gehuild en verhalen gedeeld van hoe het vroeger was.  Het is super bijzonder om spullen tegen te komen van alle tijden.

 

In dit traject gaat het er niet om dat ik ongevraagd in je spullen ga zitten en ga besluiten wat er gehouden moet worden en niet. In dit proces gaat het er geheel om dat jij leert om zelf die keuzes te maken. Wat is belangrijk voor je en wat mag een ander leven krijgen of de prullenbak in. Door bijvoorbeeld spullen weg te doen naar de kringloop of aan een goede vriend of vriendin te geven.

Het samen opruimen kan het proces richting de dood vergemakkelijken. Ook kan het je een enorm opgelucht gevoel geven om te weten dat alleen die spullen in je huis staan die echt van belang zijn voor je.

Ongewenste cadeaus maken je huis onnodig rommelig en geven een gespannen gevoel.

Regelmatig kom ik klanten tegen die vertellen dat ze moeite hebben met het ‘nee’ zeggen tegen cadeaus waar ze niet blij mee zijn. Hoe lief het gebaar ook is. Vervolgens krijgt dit geschenk een plek in het huis waarbij het vergeten wordt. Ze weten niet wat ze ermee moeten.

Spullen worden vervolgens gehouden om de reden de ander niet te willen kwetsen. Daarom houden we geschenken waar we niet blij mee zijn. Met schuld gehouden spullen zorgt voor extra ballast in het huis. Het gevoel van schuld en zwaarmoedigheid zorgt voor negatieve lading in huis.

Wat kun je doen?

  • Wanneer je een geschenk geeft, laat het dan los. Wees niet gehecht aan wat iemand jou cadeau doet. Laat het een gift zijn.
  • Je kunt het cadeau waarderen, maar vasthouden aan iets wat we niet willen beinvloed onze kalmte en rust.
  • Geef het opnieuw aan iemand die er wel blij van wordt. Je kunt het ook teruggeven of naar de kringloop brengen.

Mocht je na het lezen van dit bericht het nog lastig vinden om spullen weg te doen die je gekregen heb? Laten we er dan samen naar kijken. Loslaten op diepere lagen in jezelf kan soms erg moeilijk zijn.

Ga je binnenkort verhuizen?  Dan is dit het perfecte moment om je huis op te ruimen.

Verhuizen is stressfactor nr 2!
Het vraagt een heleboel van ons om te verhuizen en kost vaak veel bloed, zweet en tranen.
Weet je niet waar je moet beginnen moet? Voel je je overruled bij alles wat je nog moet doen voor de verhuizing?
Het is natuurlijk heerlijk als je alleen datgeen meeneemt waar je blij van wordt. Hulp kan daarbij ontzettend fijn zijn.

Ik kan je helpen om overzicht en structuur te creëren en alles in goede banen te leiden. Zodat het verhuisproces vloeiend zal verlopen.
Hierbij gaat het er niet om dat ik beslis wat jij mag houden en niet. Bij het opruimen gaat het erom dat jij je eigen keuzes leert maken.

Wil je hier mee over weten?

Maak dan een gratis belafspraak en vertel waar je tegenaan loopt! En wat je wensen zijn!
Je kunt me mailen  : info@rosabakker.com
Of bekijk de mogelijkheden voor opruimcoaching

Kom je jezelf tegen wanneer het erop aankomt dat je je huis aan kant wilt maken?

Word je onrustig van de spullen in huis? Erger jij je aan spullen die overal in huis rondslingeren, terwijl je verlangt naar rust en overzicht? Denk je dat jij nu eenmaal rommelig ‘bent’? Geef je de moed op door ‘mislukte’ opruim pogingen en heb je de hoop opgegeven dat het ooit anders wordt? Schaam je je voor de rommel? Wil je graag vrienden en familie ontvangen, maar durf je mensen niet spontaan uit te nodigen vanwege de chaos?

Dit is een heel herkenbaar fenomeen. Sommige mensen denken dat ze rommelig zijn en nooit zullen leren het huis opgeruimd te krijgen. Het tegenovergestelde is waar. Opruimen en het opgeruimd houden kun je leren met handige weetjes en tips. Mocht je hier moeite mee hebben, schroom niet om mij een berichtje te sturen. 

Je hebt het al die tijd alleen geprobeerd, zullen we het nu samen doen?

De ACTIE van deze maand geldt nog steeds!

Stuur me een berichtje, dan laat ik je weten wat de actie is.