Wat is kundalini yoga?

Kundalini yoga is een dynamische vorm van yoga waarin we bezig zijn om de kundalini energie te laten stromen. Het is een praktische en enorm krachtige vorm van yoga. Het balanceert het kliersysteem en versterkt het zenuwstelsel. Deze manier van yoga helpt je om kalm, gecentreerd en helder te blijven tijdens alle uitdagingen in je leven. Door deze vorm van yoga te beoefenen zul je groeien in bewustzijn. Bewustzijn van je lichaam en geest. Het werkt door alle 7 chakra’s heen, de aircline en the aura ( 8echakra) en het zorgt voor mooie ervaringen die het hart raken en je horizon verbreedt.

Waar bestaat een les uit?

Een kundalini yogales duurt gemiddeld 1 uur en 15 minuten en bestaat uit een kriya (serie oefeningen) gecombineerd met ademhaling een ontspanning en een meditatie. De structuur van een les is hetzelfde, de inhoud wisselt. Tijdens een kundalini yoga les is zingen van mantra’s ook een belangrijk onderdeel van de les.

Elke les heeft een ander thema. Afhankelijk wat de groep of individu nodig heeft stem ik de kriya op af. Ook werk ik een keer in de maand met de volle maan energie. Iedereen kan kundalini yoga beoefenen! Gebruik je ademhaling en je intentie om de beweging uit te oefenen en je bent er!

Privé yoga lessen.

De privé lessen kunnen via skype, aan huis of in een lesruimte. Voel je hier iets voor? Ben je nieuwsgierig en zou je meer willen weten over de groepslessen en/of privélessen? Laat dan een berichtje achter dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op !

Yoga-lessen tijdens de retraites van Jan Geurtz

Sinds  2017 verzorg ik de Kundalini Yoga lessen in de Dogzenretraites van Jan Geurtz . Deze lessen vinden iedere ochtend voordat het programma start plaats. Nanda en Menno zijn daar deelnemers geweest en schreven een review over hun ervaring. Deze kan je lezen onder deze foto waarop ik zo straal… dat komt natuurlijk door de Kundalini Yoga 😉

Review van Menno

Op een Dogzenretraite van Jan Geurtz heb ik voor het eerst aan Kundalini Yoga gedaan, gegeven door Rosa Bakker. Überhaupt waren dit mijn eerste yoga lessen. Dit zijn hele fijne ervaringen geweest waar ik nog regelmatig aan terug denk. Rosa zorgde in de lessen voor een fijne sfeer waarbij ik mij snel op mijn gemak voelde.  Ook door haar begeleiding lukte het mij goed om, op mijn eigen niveau, aan de oefeningen en houdingen mee te doen.

Review van Nanda

Via Rosa heb ik kennisgemaakt met Kundalini yoga, en wat ben ik haar dankbaar. Gedurende een 5daagse retraite van Jan Geurtz, verzorgde Rosa iedere ochtend optionele yogalessen. De eerste ochtend ging ik er nieuwsgierig naartoe, en de rest van de week bleef het een heerlijk begin van de dag. De lessen zijn veelzijdig, bieden uitdaging en ontspanning, met prachtige mantra’s en muziek. Rosa legt de oefeningen rustig uit en creëert een fijne sfeer in haar lessen. Na de les voelde ik me lichter en steviger tegelijk, vol energie (dat had ik ‘s ochtends voor de koffie niet vaak). Zelfs na een wel erg korte nacht aan het eind van de retraite, stond ik moeiteloos een uur eerder op om de yogales niet te missen! Dankzij de goede ervaring ben ik kundalini blijvend gaan beoefenen. Dankjewel Rosa!