Mantra & Meditatie : Reis door de chakra’s

In deze workshop gebruiken we de stem om ons bewustzijn te beïnvloeden. Een mantra is een steeds herhalend woord of zin die ervoor zorgt dat je gedachten bezig worden gehouden en tegelijkertijd wordt je 5e chakra stimuleert. Hier komt de kracht van jou woorden tot uiting. Tijdens het zingen kun je jezelf tegen komen op verschillende manieren. En dat is erg mooi, want hoe fijn is het om even de tijd te nemen voor jezelf? Ook als het even wat moeilijker wordt? Doorgaans zijn we gewend om afleiding te zoeken wanneer we emoties hebben die we liever niet willen voelen. In deze innerlijk reis kun je daarom ook verschillende emoties en gevoelens tegenkomen. Zoals saaiheid, vrolijkheid, euforie, woede of verdriet. Een mantra kan heel diep raken en soms weet je dan niet hoe dit ontstaat. En dat is niet erg. Op dit moment kun je de tijd nemen om het er te laten zijn. Ga met jezelf mee in je innerlijk reis. Want het is de bedoeling dat het veilig en fijn voor je voelt om alle soorten emoties de vrije loop te laten gaan. We gaan verschillende mantra’s chanten allen met een eigen betekenis en trilling.

Waarom zou je een mantra zingen?

Een mantra zingen produceert specifieke vibratiefrequenties in het lichaam. Geluk of verdriet, vreugde of spijt zijn trillingsfrequenties in de geest. Welke invloed hebben op het lichaam. En wat soms lichamelijke stressreacties geeft. Bij het chanten kiezen we ervoor om de positieve kracht in die mantra aan te roepen. En doordat een mantra constant herhaalt wordt geeft dit een bepaalde reactie aan je hele wezen. Of het nu gaat om gemoedsrust, liefde of toenemende intuitie. Het maakt eigenlijk niet uit waarvoor de mantra bedoeld is. Als die trillingen in beweging worden gebracht ga je dit merken. Op onbewust of bewust niveau.

Wist je dat?

Dat er naast die trillingen nog iets leuks gebeurt terwijl je zingt. Dit is echt belangrijk! Er zijn 84 meridiaan punten/drukpunten in de dak van de mond. Elke keer dat je spreekt, stimuleer je hen en hun bijbehorende klieren en organen met de tong.

Handig om te weten!

We zitten op de vloer op een matje. Of als je een schapenvel heb dan kun je die meebrengen. Mocht het zitten op de vloer niet mogelijk zijn dan zijn er mogelijkheden om op een stoel te zitten. Neem voor de zekerheid een lekker warm dekentje mee of iets waar je comfortabel mee bent. De teksten van de mantra’s neem ik mee! Op een gegeven moment weet je de tekst uit je hoofd en kun je je ogen fijn sluiten en je mee laten nemen in de muziek en je eigen mooie stem! Mocht je denken ‘ ik kan niet zingen’, maar ik zou het wel willen proberen …

Doe lekker mee, want je zult merken dat je prachtig mee kunt zingen!

Tarief en Boeking

Open aanmelding : voor een workshop van 2 uur | € 20,- p.p.
Workshop op locatie : prijs op aanvraag
Neem contact met me op via het contactformulier.